Welkom in de wereld van Gaetano Pesce

Blog-Gaetano-Pesce-TheReSales

Met trots presenteren wij een zeldzame collectie van Gaetano Pesce waaronder de “Broadway Chair”, Fish Design Vase en nog veel meer. Je hebt design en je hebt Gaetano Pesce. Maar wat maakt deze ontwerper zo bijzonder?

Gaetano Pesce is een van de grootste ontwerpers ooit vanwege zijn vernieuwende aanpak van design. Door op een andere manier met materialen en vormen te spelen, weet Pesce krachtige boodschappen over te brengen en belangrijke maatschappelijke en politieke kwesties aan te kaarten. Zijn ontwerpen gaan verder dan alleen maar mooi zijn; ze nodigen uit tot gesprek en stimuleren verandering. Dankzij zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe ideeën en zijn vastberadenheid om design in te zetten voor sociale verbetering, heeft Pesce een blijvende impact gehad op de wereld van design en daarbuiten.

Wie is Gaetano Pesce?

Tijdens zijn carrière heeft architect en ontwerper Gaetano Pesce publieke en private projecten ontworpen in de Verenigde Staten, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Die vier decennia beslaat met opdrachten op het gebied van architectuur, stedenbouw, interieur, tentoonstellingen en industrieel ontwerp.

In al zijn werk drukt hij zijn leidende principe uit: dat het modernisme minder een stijl is dan een methode om het heden te interpreteren en te zinspelen op de toekomst, waarin individualiteit behouden en gevierd wordt.

Pesce is geboren in 1939 in La Spezia, Italië, en studeerde architectuur aan de Universiteit van Venetië tussen 1958 en 1963. Hij was lid van Gruppo N, een vroeg collectief dat zich bezighield met geprogrammeerde kunst naar het voorbeeld van het Bauhaus.

Hij doceerde 28 jaar lang architectuur internationaal, van Milaan tot Hong Kong. Daarnaast vind je zijn kunst in galerijen over de hele wereld. Zijn werk is opgenomen in meer dan 30 permanente collecties van de belangrijkste musea ter wereld, zoals:

  • het MoMa van New York en San Francisco,
  • het Metropolitan Museum in New York, het Vitra Museum in Duitsland,
  • het Victoria and Albert Museum in Londen,
  • het Pompidou Centre en het Musee des Arts Décoratifs van het Louvre in Parijs

Zijn bekroonde ontwerpen omvatten de prestigieuze Chrysler Award for Innovation and Design in 1993, de Architektur and Wohnen Designer of the Year in 2006 en de Lawrence J. Israel Prize van het Fashion Institute of Technology in New York in 2009. De ervaring van Pesce is wereldwijd geweest en zijn innovaties zijn steeds baanbrekend geweest.

Grenzen tussen kunst, design en industrie zijn voor hem niet relevant. Kunst is zeker niet iets dat gecreëerd en op een voetstuk geplaatst wordt: kunst is een product, het is ons creatieve antwoord op de behoeften van de tijd waarin we leven.

Neem hier een kijkje van zijn iconische designklassiekers in onze showroom! (video)