Een eigentijdse eetruimte

BLOG-Een-eigentijdse-eetruimte-TheReSales

Een eigentijdse eetruimte

Op zoek naar een gedurfde en eigentijdse eetruimte? Probeer dan om wit met blauwe accenten te combineren! Decoreren met blauw en wit geeft je interieur een tijdloze charme en biedt de mogelijkheid om talloze elegante ruimtes te creëren. 

Deze combinatie zal een stijlvol contrast creëren en een eigentijdse uitstraling aan je eetruimte geven. Hier volgt een inspirerend interieuradvies om je te helpen bij het creëren van deze opvallende ruimte.

Visueel Contrast

Het zwart-wit gestreepte vloerkleed vormt de basis van je interieur en brengt direct een dynamisch element in de ruimte. De strepen creëren een visueel interessant patroon dat de aandacht trekt en een eigentijdse uitstraling heeft. Plaats het vloerkleed onder de ronde tafel (Vitra Eames Contract Table) om een mooi contrast te creëren met de witte meubels en de blauwe accenten.

De witte stoelen met blauwe accenten (Fritz Hansen Rin Swivel Chair) voegen een vleugje kleur en persoonlijkheid toe aan je eetruimte. Kies voor witte stoelen met zitkussens of rugleuningen in blauwe tinten die passen bij de kleuren van het vloerkleed. Deze combinatie van wit en blauw zorgt voor een verfrissend contrast dat de aandacht trekt en een visuele impact heeft. De stoelen kunnen worden geplaatst rondom de witte ronde tafel, waardoor een gezellige en uitnodigende eetruimte ontstaat.

Het middelpunt

De blauwe hanglamp fungeert als een opvallend statementstuk dat een sterk visueel element aan de ruimte toevoegt. Kies voor een hanglamp met een blauwe lampenkap of blauwe glazen elementen (Kartell FL/Y) die passen bij de blauwe accenten van de stoelen. Hang de lamp boven de ronde tafel om een gezellige sfeer te creëren en het middelpunt van de ruimte te markeren. Het blauwe licht dat door de hanglamp wordt verspreid, voegt een vleugje warmte en intimiteit toe aan je eetruimte.

Om het geheel in balans te houden, is het belangrijk om de kleuren harmonieus te laten samenkomen. Laat het zwart-wit gestreepte patroon van het vloerkleed terugkomen in andere accessoires, zoals kussens, tafellopers of zelfs kunst aan de muur. Dit zal zorgen voor een samenhangend en evenwichtig geheel.

Als Thuis

Met witte stoelen met blauwe accenten, een witte ronde tafel, een blauwe hanglamp en een zwart-wit gestreept vloerkleed creëer je een gedurfde en eigentijdse eetruimte die direct de aandacht trekt. Het samenspel van kleuren en patronen zorgt voor een visueel boeiende en stijlvolle ambiance waar je gasten zich direct thuis zullen voelen.

Bekijk ook hier voor meer interieur inspiraties.