Een stralende keuze: Foscarini

Een-stralende-keuze-Foscarini-The

Een stralende keuze: Foscarini

Vandaag willen we graag de schijnwerpers richten op een Italiaans bedrijf dat de wereld heeft veroverd met zijn hoogwaardige designlampen – Foscarini!

Venetiaanse tradities

Opgericht in 1981 op het prachtige Venetiaanse eiland Murano, begon Foscarini met een focus op de rijke tradities van de lokale glaskunst. Maar al snel werd de geest van experimenteren omarmd en begon Foscarini te spelen met verschillende productieprocessen en materialen om unieke en innovatieve lampen te creëren.

Vandaag de dag wordt de Foscarini-portfolio gekenmerkt door een diversiteit aan materialen, van de bekroonde betonnen hanglamp Aplomb tot de bijzondere Stewie. Met hun hoofdkantoor nu gevestigd op het Venetiaanse vasteland in Marcon, fungeert Foscarini als een soort “onderzoeksatelier”, gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten die formele, technische of inhoudelijke innovatie belichamen.

Unieke statements

Wat Foscarini echt onderscheidt, is hun constante streven naar innovatie. Ze blijven zichzelf uitdagen om steeds nieuwe en verrassende ontwerpen te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Of je nu op zoek bent naar een statement piece voor je kantoor of een unieke lamp voor thuis, Foscarini heeft voor elk wat wils.

Maar het is niet alleen het innovatieve design dat Foscarini zo bijzonder maakt. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Ze gebruiken ecologisch verantwoorde materialen en productieprocessen om de impact op het milieu te minimaliseren.

Een ander aspect dat Foscarini zo uniek maakt, is de diversiteit in stijl. Van strakke lijnen tot organische vormen, van minimalistisch tot extravagant, Foscarini heeft lampen die passen bij verschillende interieurstijlen. Of je nu houdt van modern, klassiek, retro of eigentijds, er is altijd een Foscarini-lamp die bij jouw stijl past.

Last but not least

Foscarini heeft enkele echte iconen in hun collectie. Denk bijvoorbeeld aan de Twiggy, Supernova en de lampen vanuit een succesvolle samenwerking met Diesel. Ze zijn wereldwijd bekend en worden beschouwd als designklassiekers. Het bezitten van een Foscarini-lamp is niet alleen een investering in hoogwaardig design, maar ook een kans om een stukje designgeschiedenis in huis te halen.

Bekijk hier onze Foscarini-lampen!