7 Inspirerende interieurtrends voor de zomer van 2023

7 Inspirerende interieurtrends voor de zomer van 2023

Met de zomer in het vooruitzicht is het tijd om je interieur een frisse en zomerse make-over te geven. In 2023 zijn er tal van spannende meubeltrends die je interieur naar een hoger niveau tillen.

Of je nu houdt van aardse en neutrale tinten, organische vormen, minimalistische en moderne ontwerpen, nostalgische en vintage charme, een maritieme sfeer met een vleugje blauw, kleurrijk maximalisme of duurzame groene accenten, er is voor elk wat wils. In deze blog bespreken we 7 inspirerende meubel- en verlichtingstrends die je interieur laten stralen deze zomer.

Aards & Neutraal

Creëer een rustgevende sfeer met aardse en neutrale kleuren in je meubels en verlichting. Denk aan cremekleurige banken, houten (bijzet)tafels en neutraal gekleurde lampenkappen. Deze elementen zorgen voor een kalme en ontspannen ambiance in je interieur.

Organisch & Rond

Kies voor organische vormen in je meubels en verlichting. Denk aan fauteuils met vloeiende lijnen zoals die van Leolux Pallone, de ovale eettafel van Arco Spazio en de gebogen banken van Ligne Roset Pumpkin, B&B Italia Fat Sofa of Kubus. Ze voegen een speelse en elegante touch toe aan je interieur en brengen een gevoel van harmonie en balans.

Minimalisme & Modern

Minimalisme blijft een tijdloze trend in 2023. Ga voor strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen in je meubels en verlichting. Kies voor minimalistische (kantoor)banken van oa Topform Lynea en Design on Stock Aikon, slanke eettafels (Ahrend 380) en moderne staande lampen. Deze meubels creëren een opgeruimde en moderne uitstraling in je interieur.

Nostalgie & Vintage

Voeg een vleugje nostalgie toe aan je interieur met vintage meubels en verlichting. Denk aan retro lampen van Murano of de vintage Vitra Eames Lounge Chair. Deze elementen brengen karakter en persoonlijkheid in je interieur en creëren een unieke en charmante sfeer.

Blauw & Maritiem

Breng de zomerse sfeer van de kust naar binnen met blauwe meubels en maritieme accenten. Denk aan blauwe banken, de gestreepte fauteuil van Cappellini Rive Droite en accessoires zoals de Cascando kapstop geïnspireerd op de zee. Deze meubels creëren een verfrissende en ontspannen ambiance, waardoor je je in een vakantiehuis aan zee waant.

Maximalisme & Kleurrijk

Durven en experimenteren is de trend van 2023. Kies voor kleurrijke meubels en verlichting met gedurfde patronen en texturen. Denk aan opvallende rode fauteuils, kleurrijke hanglampen (Kartell FL/Y) en artistieke accessoires zoals de roze Brtise Telefooncel. Deze elementen brengen levendigheid en creativiteit in je interieur.

Groen & Duurzaam

Geef je interieur een groene make-over met duurzame meubels en verlichting. Kies voor groene meubels, items gemaakt van gerecyclede materialen en tweedehandse designs. Zij dragen bij aan een duurzame levensstijl en creëren een frisse en gezonde omgeving.

Creëer een zomerse oase

Met de bovenstaande interieurtrends kun je je interieur deze zomer transformeren tot een stijlvolle en inspirerende ruimte. Dus laat je creativiteit de vrije loop en creëer een zomerse oase waarin je optimaal kunt genieten van de warme dagen en lange avonden.