Artikel-Sikkom-TheReSales

Artikel Sikkom

Onlangs kwam Sikkom bij ons langs voor een interview, lees hieronder het artikel !


Eem tweedehands design shoppen bij TheReSales: ‘Eigenlijk zijn wij een chique kringloopwinkel!’

Een design-hemel aan kleuren, vormen en structuren vullen de giga-showroom. Je kan ’t zo gek nog niet bedenken of het staat er wel. Een levensgrote paardenlamp links en een gigantische schuimvoet rechts bij de ingang heten je als klant welkom. ,,Het kan wat overweldigend zijn,’’ waarschuwt Theresa Hoogland, eigenaresse van TheReSales, glunderend. ,,Onze winkel is net een museum, je raakt maar niet uitgekeken.”

 

Dit artikel is in samenwerking met TheReSales geschreven. Hier krijgen we dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

Geen week hetzelfde

,,De designmeubelen koop ik in bij bedrijven, showrooms en enkele particulieren,” legt Theresa uit. ,,Nadat de meubels opgehaald of gebracht zijn, wordt het nagekeken en schoongemaakt of gerepareerd. Dan komt het online en in de winkel.” Ze wijst om zich heen. ,,Onze showroom is gigantisch en is geen week hetzelfde. De meest unieke items vliegen de deur uit, waarna er direct weer wat nieuws bij komt. Je kan hier altijd blijven ontdekken.”

Theresa: ,,Wij hebben vrijwel geen levertijd, als je vandaag iets in de winkel ziet heb je het dezelfde of de volgende dag nog in huis. Daarnaast willen we design bereikbaar maken voor iedereen, door goede prijzen aan te bieden. Ook koop je hier duurzaam, want al onze meubelen hebben al een leven achter de rug. Maar, toch bieden we het als bijna nieuw aan, omdat alles grondig gereinigd of gerepareerd wordt.”

Foto: TheReSales

Foto: TheReSales

Een goedkope designwalhalla voor starters

Voor ieder wat wils dus. Vooral als je je niet het leplazarus wilt schrikken door torenhoge designprijzen. Theresa: ,,Ik moest vroeger lang sparen voor een designmeubelstuk, maar hier hoeft dat niet.” ,,Dus juist jonge mensen en starters van Groningen kunnen bij ons terecht,” vult Rienk, man van Theresa, aan. ,,Maar ook de ouders!” grinnikt Hanna, dochter van Theresa en Rienk en multimediamedewerker. ,,Laatst kwam een vader alvast de winkel verkennen voor zijn dochter. Later kwamen ze samen terug om wat leuks voor haar eerste eigen plekje uit te zoeken.”

Eem een rondje door de gigantische showroom, waar geen einde aan lijkt te komen. Een van Theresa’s favorieten: de bizarre voetstoel (jep, ‘t is echt een stoel). Theresa: ,,Bij ons koop je een uniek en origineel meubelstuk met een veel langere levensduur, wat direct bij de designer vandaan komt.” Babette Aquino, verantwoordelijk voor marketing en sales, vertelt: ,,Voor de ontwerpers is zowel de uitstraling als de functionaliteit belangrijk, dus over elk detail is nagedacht en alles klopt.”

Foto: TheReSales
Foto: TheReSales

Ga proeven!

,,Klanten komen hier echt voor de experience. Liefhebbers die graag tegen trends in gaan, het verhaal achter een meubelstuk waarderen en duurzame, betaalbare meubels zoeken zullen zich hier thuis voelen. We hebben zóveel plezier in ons werk en in de gesprekken die we met onze klanten voeren. We zorgen er altijd voor dat iemand met een glimlach vertrekt,” vat het gezelschap samen. ,,En een smaak ontwikkel je,’’ sluit Theresa af. ,,Maar daarvoor moet je wel nieuwe dingen durven uitproberen. TheReSales is de perfecte plek om daar eens van te proeven.”